Wittiest IAS exam and interview questions with weirdest

The Civil Services Examination is a national competitive examination in India and one of the toughest exams to crack with multiple papers and interviews. People prepare for years before appearing for them, studying day in and day out.

Since cracking these exams can make you eligible for opportunities in higher Civil Services of the Government of India, these are definitely challenging at multiple levels.

Along with your knowledge, your common sense, sensibility and confidence are also tested, especially at the interview levels. Here are some of the weirdest questions asked in the exams and interview sessions to test your brain. See how many you can answer correctly:

Question 1. How can you drop a raw egg onto a concrete floor without cracking it?

Answer: Concrete floors are hard to crack with a raw egg!

Question 2. Jamie looked at his reflection on the window mirror of the 45th floor. Driven by an irrational impulse, he made a leap through the window on the other side. Yet Jamie did not encounter even a single bruise. How can this be possible if he neither landed on a soft surface nor used a parachute?

Answer: Jamie is actually a window cleaner. He got tired after cleaning the windows on the 45th floor and so leaped inside the building.

Question 3. A murderer is condemned to death. He has to choose between three rooms. The first is full of raging fires, the second is full of assassins with loaded guns, and the third is full of lions that haven’t eaten in 3 years. Which room is safest for him?

Answer: The third room is the safest as the lions would be dead by now from eating anything in the past 3 days. First thought for many people would have been that these lions might have been hungrier than ever, but this answer would be wrong.

Question 4. Twins (Adarsh and Anupam) were born in May but their birthday is in June. How’s this possible?

Answer: May is the name of the town in Queensland, Australia.

Question 5. The peacock is a bird that does not lay eggs. How do they get baby peacocks?

Answer: The peahen lays eggs and not the peacock.

Question 6. What is such a thing that dies after drinking water?

Answer: Thirst. period.

Question 7. How can a man remain without sleep for 8 days?

Answer: Easy, the man should sleep at NIGHT.

Question 8. What if a red stone is thrown in blue waters?

Answer: The red stone will drown. The use of colors in the questions is only to distract your mind and confuse it further.

Question 9. Is it possible for you to lift an elephant with one hand ?

Answer: The answer is not so much as it is impossible to find an ‘elephant with one hand’.

Question 10. What is it you can never have in your breakfast ?

Answer: You can never have lunch or dinner for breakfast. This question revolves around confusing you by making you think of food items.

Advertisement
Web Hyip
Previous articleHow to install the Trello app on macOS and why you should
Next articleWhat is MacOS Stage Manager and how do you enable it?